Loading

Hakan Başar

1977 yılında Almanya ‘da dogdu. Turkiye’ye  7 yaşında gelerek tahsilini Istanbul’da tamamladı. Halen Istanbul Beyoğlu’nda müzik enstrümanları ithalat ve ihracaatı üzerine faaliyet gösteren bir şirkette yönetici olarak çalışmaktadır.  

Dalış sporu ile 2009 yılında tanıştı ve 2010 yılından bu yana  Sualtı fotoğraf çalışmaları ve teknikleri ile ilgili çalışmalar yapmaktadır.  2015-2021 yılları arasında Turkiye’de ve uluslarararası  platformlarda düzenlenmiş birçok sualtı fotoğraf yarışmalarında  40 ‘dan fazla ödülün sahibi olmuştur . 

 2017 , 2020 ve 2021 yıllarında 3 Türkiye Şampiyonluğu kazanmış, 2019 ve 2021 yıllarında ülkemizi CMAS tarafından düzenlenen Dünya Sualtı Fotoğraf  Şampiyonalarında milli sporcu olarak temsil ederek biri ferdi diğeri takım halinde olmak üzere iki Dünya 3.lüğü derecesi kazanmıştır . TSSF tarafından 2019 yılında Onur belgesi ile onurlandırılmıştır.

Sualtı Fotoğraf çalışmaları yaptığı bölgeler ; Marmara , Karadeniz , Ege ve Akdeniz sahillerimizde bulunan cesitli dalis noktalari dışında ,  K.KIBRIS , MALEZYA  , MISIR ( 12 bölge ) ,  MALDIVLER ,  PORTEKIZ MADEIRA ADASI ve AZOR ADALARI – , ISPANYA – Kanarya Adaları , FILIPINLER ( Anilao – Dumagete - Romblon Adası ) , COCOS ADASI

(Kosta Rika ) ,  Bahamalar , Kaliforniya körfezi , MEKSIKA  ( Socorro Adası - La Paz - Cabo Pulmo ) ve ENDONEZYA ( Ambon Adası – Lembeh Boğazı – Raja Ampat – Manado – Bunaken & Bangka Adası )

SSI Asistan Eğitmen / Photo – Video Uzmanlık Eğitmenliği bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

Keywords